Gepubliceerd op 14 december 2017

Waardeoverdracht is weer mogelijk

De beleidsdekkingsgraad van PMT is vanaf 30 november 2017 boven de 100%. Dit betekent dat PMT per 1 december 2017 weer waardeoverdrachten uit mag voeren. Om waardeoverdrachten te kunnen uitvoeren moet ook de beleidsdekkingsgraad van uw huidige of vorige pensioenfonds minimaal 100% zijn.

Op dit moment zijn wij bezig met de voorbereidingen om waardeoverdrachten weer uit te kunnen voeren. Wij verwachten in februari 2018 het waardeoverdrachtproces weer volledig te hervatten.

Wilt u het pensioen dat u ergens anders heeft opgebouwd, meenemen naar PMT?
Vraag uw waardeoverdracht dan aan via Mijn PMT. Mijn PMT bereikt u via www.bpmt.nl/mijnpmt.
U kunt ook het aanvraagformulier waardeoverdracht downloaden van onze website.  Als u het formulier volledig heeft ingevuld en ondertekend, kunt u het terugsturen. U kunt het ingevulde formulier inscannen en mailen naar klanteninformatie@bpmt.nl. Ook kunt u het formulier per post terugsturen.

Bent u voor 1 januari 2015 bij uw nieuwe baan begonnen? Dan kan het zijn dat uw oude pensioenuitvoerder niet meewerkt aan de waardeoverdracht. Voor 1 januari 2015 was het aanvragen binnen zes maanden van toepassing.

Heeft u al een waardeoverdracht naar PMT aangevraagd?
Dan hoeft u niets te doen. Nadat wij de pensioengegevens van uw vorige pensioenuitvoerder(s) hebben ontvangen en verwerkt, ontvangt u van ons een offerte. Op basis daarvan beslist u of u uw pensioen wilt overdragen.

U kunt uw pensioen meenemen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder
Heeft u een baan gevonden buiten de Metaal en Techniek en wilt u uw PMT pensioen meenemen? Vraag dan waardeoverdracht aan bij uw nieuwe pensioenuitvoerder. Uw nieuwe pensioenuitvoerder neemt dan contact met ons op.

Wat als de beleidsdekkingsgraad weer onder de 100% komt?
De waardeoverdracht wordt dan weer tijdelijk stopgezet. Heeft u een offerte ontvangen voordat de beleidsdekkingsgraad onder de 100% kwam? Dan mogen wij de waardeoverdracht afhandelen.