Gepubliceerd op 18 januari 2018

UPO pensioengerechtigden 2017 verzonden

Ontvangt u een pensioen van PMT? In januari ontvangt u een Uniform Pensioenoverzicht (UPO) pensioengerechtigden. Het UPO geeft u inzicht in het pensioen dat u in 2017 van ons ontving en het pensioen dat u in 2018 ontvangt. Voor 2018 ziet u uw bruto en netto pensioen. Ook ziet u hoeveel uw eventuele partner en/of kinderen krijgen wanneer u overlijdt.

Begin februari ontvangt u uw jaaropgave 2017

Op uw jaaropgave ziet u hoeveel pensioen u heeft ontvangen van ons en wat hierop is ingehouden aan loonheffing en bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw). Deze gegevens heeft u nodig voor uw belastingaangifte over 2017. De belastingaangifte kunt u vanaf 1 maart 2018 doen. U kunt de gegevens ook gebruiken voor het aanvragen van bijvoorbeeld huur- of zorgtoeslag. 

Wilt u uw UPO pensioengerechtigden volgend jaar digitaal?

PMT wil de kosten graag zo laag mogelijk houden. Ontvangt u uw UPO nu nog  in de brievenbus, maar vindt u een digitale versie ook goed?   Geef dan  hier uw e-mailadres aan ons door (inloggen met DigiD). Uw UPO en straks ook uw jaaropgave staan in Mijn PMT voor u klaar. U kunt het daar op ieder gewenst moment bekijken en downloaden.

Heeft u vorig jaar een Uniform Pensioenoverzicht met antwoordkaart ontvangen en heeft u toen uw e-mailadres al doorgegeven? Dan krijgt u nu geen UPO pensioengerechtigden in uw brievenbus, maar ontvangt u een mail dat u uw pensioenoverzicht kunt inzien in Mijn PMT.

Vragen?

Heeft u vragen over uw UPO? Neem dan contact op met onze afdeling Klanteninformatie.