Gepubliceerd op 16 juni 2016

PMT wint prijs voor 'Beste beleggingsbeleid' en voor 'Beste grote pensioenfonds'

PMT heeft vanavond twee prijzen gewonnen tijdens de uitreiking van de Pensioen Pro Awards in Amsterdam. PMT won de prijs voor ‘Beste grote pensioenfonds’ en behaalde de daarnaast de prijs voor ‘Beste beleggingsbeleid’. Sandor von Balluseck, voorzitter van de Commissie Beleggingen van PMT en Inge van den Doel, hoofd beleggingen bij PMT namen de prijzen in ontvangst.  De winnaars werden gekozen door een jury van deskundigen uit de pensioensector.

PMT won de prijs voor ‘Beste grote pensioenfonds’ omdat het duidelijk het rendementsdoel specificeert. De beleggingsmix van PMT is ingericht op een langetermijn overrendement waarin nadrukkelijk wordt toegewerkt naar het behalen van dat overrendement. Daarin is PMT uniek.

De prijs voor ‘Beste beleggingsbeleid’ won PMT vanwege het ‘volledig, samenhangend, gedragen, uitlegbaar en transparant' beleggingsbeleid. Volgens de jury zet PMT daarmee een ‘best practice’ in de Nederlandse pensioensector. Ook genoemd werd het feit dat PMT naast beleggingsbeginselen ook uitvoeringsbeginselen heeft geformuleerd