Gepubliceerd op 2 december 2016

PMT wint IPE Award 'Beste Portfolioconstructie'

PMT heeft op 1 december 2016 tijdens de IPE Awards in Berlijn de thema-award voor ‘Beste Portfolioconstructie’ gewonnen. Joep Schouten, bestuurslid van PMT en Hartwig Liersch, Risk Manager van PMT namen de prijs in ontvangst. Naast PMT waren de pensioenfondsen AP2 uit Zweden en het Fonds de Réserve pour les Retraites (FRR) uit Frankrijk genomineerd.

De jury was onder de indruk van de manier waarop PMT zijn beleggingsovertuigingen heeft vertaald in een strategisch raamwerk voor investeringen: het Strategisch Beleggingskader van PMT. Vooral de wijze waarop PMT haar beleggingen onderbrengt in zogenaamde vermogensclusters en de manier waarop de beleggingen over meerdere niveaus zijn gestructureerd werden gewaardeerd.

In het Strategisch Beleggingskader heeft PMT vastgelegd wat de doelstelling van het beleggingsbeleid is en met welke beginselen en uitgangspunten PMT dit doel wil bereiken. In het kader staat o.a. welke beleggingsuitgangspunten PMT hanteert en hoe de beleggingsportefeuille is ingericht, maar komen ook onderwerpen als kosten vermogensbeheer, verantwoord beleggen, beleggen in Nederland en transparantie van het beleggingsbeleid aan de orde. Het kader is opgesteld voor de periode 2015 – 2020.