Gepubliceerd op 25 februari 2013

PMT Verlagingscalculator

Onlangs moet PMT een verlaging van de pensioenen en pensioenaanspraken aankondigen per 1 april 2013. Voor 1 maart 2013 ontvangen gepensioneerden, deelnemers en ex-deelnemers een brief over de pensioenverlaging.

Wilt u nu al weten waar u aan toe bent? Maak dan gebruik van de PMT Verlagingscalculator. Daarmee kunt u een inschatting maken wat de pensioenverlaging voor uw eigen pensioeninkomen betekent.

U  kunt ook kijken op de site van het Nibud. Daar vindt u ook een pensioenkortingsberekenaar. PMT maakte ook een aantal rekenvoorbeelden waarmee u kunt zien wat de pensioenverlaging en de overheidsmaatregelen betekenen.

Gepensioneerden ontvangen in april een nieuw uitkeringsoverzicht. Mensen die nog aan het werk zijn, ontvangen vanaf juni een geactualiseerd Uniform Pensioen Overzicht. (UPO). Vanaf 1 april zijn de verlaagde bedragen ook zichtbaar in de pensioenplanner en op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Kijk ook op onze speciale pagina over de pensioenverlaging voor meer informatie, de meest gestelde vragen en rekenvoorbeelden.