Gepubliceerd op 7 november 2016

PMT stijgt in VBDO-ranglijst duurzame pensioenfondsen

PMT is gestegen in de ranglijst van pensioenfondsen die duurzaam beleggen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek dat door de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) op 7 november 2016 is gepresenteerd.

Forse stijging score

PMT neemt dit jaar de 12e plaats in op de totale ranglijst en steeg daarmee een plaats ten opzichte van vorig jaar. Ook in score steeg PMT: van 3,1 punten in 2015 naar 3,6 punten in 2016. Dit betekent dat het verantwoord beleggen beleid van PMT en de uitvoering daarvan opnieuw hoger werd gewaardeerd. In totaal kan een pensioenfonds maximaal 5 punten behalen. 

Verdere verbetering

VBDO onderzocht de 50 grootste pensioenfondsen van Nederland. Centraal in het jaarlijkse onderzoek staan elementen als beleggingsbeleid, implementatie, governance en toerekenbaarheid (‘accountability’). PMT heeft een goede score behaald op al deze elementen. Voor komend jaar streeft PMT er uiteraard naar de score nog verder te verbeteren.

Het VBDO-onderzoek komt tot stand in samenwerking met Profundo, met financiële steun van Oxfam Novib. Het volledige onderzoeksrapport vindt u hier