Gepubliceerd op 6 juni 2017

PMT samen met Bpf Koopvaardij genomineerd voor concept ?betaalbare huur?

PMT is samen met het Bedrijfspensioenfonds voor de Koopvaardij genomineerd voor het concept ‘betaalbare huur’ in de categorie ‘Beste vastgoedstrategie’ van de Pensioen Pro Awards 2017. Met dit concept wordt tegemoetgekomen aan de toenemende vraag naar huurwoningen in het middeldure segment. MN, de uitvoeringsorganisatie van beide fondsen, bedacht het concept. Op 22 juni 2017 wordt bekend gemaakt of PMT en Bpf Koopvaardij in de prijzen zijn gevallen.

PMT investeert steeds vaker in betaalbare huurwoningen met een huurprijs tussen de € 630,- en € 950,- per maand. In Nederland is een grote groep mensen die niet in aanmerking komt voor een sociale huurwoning, maar voor wie de huren in de vrije sector te hoog zijn of een koophuis buiten bereik is. Nederland kampt bovendien met een groot tekort aan dit soort betaalbare huurwoningen. Vooral in de verstedelijkte regio’s (Randstad, Noord-Brabant en Gelderland) hebben mensen met een modaal inkomen of lager moeite met het vinden van een woning.

PMT wil aan de vraag naar betaalbare huurwoningen tegemoet komen. De achterban van PMT bestaat immers voor een belangrijk deel ook uit deze groep mensen. Daarom investeert PMT graag in dit soort woningen. Oók in steden die inmiddels bekend staan om hun hoge huren, zoals Amsterdam.

PMT heeft inmiddels in tientallen gemeenten door heel Nederland diverse betaalbare huurwoningen in portefeuille die aantrekkelijk zijn voor een groot publiek. Op de website www.betaalbarehuur.nl is naast meer informatie ook een compleet overzicht te vinden van betaalbare huurwoningen waarin PMT en Bpf Koopvaardij investeren.