Gepubliceerd op 14 november 2019

PMT ondertekent de Tobacco-Free Finance Pledge

PMT belegt alleen nog maar in aandelen van solide ondernemingen die goed presteren, verantwoord ondernemen én aanspreekbaar zijn op hun doen en laten. Sectoren als de tabaksindustrie, de bontindustrie en de porno-industrie vallen daarom af, net als kernwapens, controversiële wapens en wapens voor burgers. Deze sectoren worden uitgesloten in alle beleggingen.

Wij zijn ervan overtuigd dat de financiële sector een positieve rol kan spelen bij de aanpak van mondiale gezondheidsprioriteiten en kan bijdragen aan het streven naar een tabaksvrije wereld. Daarom heeft PMT in oktober de Tobacco-Free Finance Pledge ondertekend. Dit is een oproep aan banken en beleggingsmaatschappijen om te stoppen met beleggingen in tabak. Het is een initiatief van de United Nations Environment Programme Finance Initiative. In september vorig jaar werd deze Tobacco Free Finance Pledge gelanceerd bij de Verenigde Naties in aanwezigheid van staatssecretaris Blokhuis.

De pledge past bij PMT en de besluitvorming rondom tabak, mede genomen na het consulteren van deelnemers, en is passend bij de missie en beleggingsbeginselen die PMT heeft geformuleerd.