Gepubliceerd op 12 juni 2018

PMT kent overgangsregelingen voor 2019 toe

PMT heeft besloten de voorwaardelijke overgangsregelingen voor 2019 toe te kennen. Dit betekent dat deelnemers die in 2019 met pensioen gaan,  gebruik kunnen maken van deze extra aanspraken. Daarvoor moet een deelnemer op dat moment wel 62 jaar of ouder zijn en aan de andere voorwaarden voldoen. Een van de voorwaarden is dat u tot u met pensioen gaat, actief aan het werk bent in de Metaal en Techniek en pensioen opbouwt bij PMT.

Op uw UPO en in Mijn PMT kunt u zien of u uitzicht heeft op de overgangsregelingen. In Mijn PMT kunt u een berekening maken van uw pensioen voor en na de AOW-leeftijd. 

Overgangsregelingen

Er zijn twee overgangsregelingen (= voorwaardelijk pensioen). Om in aanmerking te komen voor de overgangsregelingen moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Direct voordat u met pensioen gaat, bouwt u pensioen op bij PMT en bent u actief aan het werk in de Metaal en Techniek.
  • U bent voor 1 januari 1999 gaan werken bij een werkgever in de Metaal en Techniek.
  • U heeft vanaf 31 december 1998 onafgebroken deelgenomen aan de pensioenregeling van de Metaal en Techniek.

Op uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) kunt u zien of u uitzicht heeft op de overgangsregelingen.

1. De overbruggingsregeling
Bent u geboren tussen 1 januari 1946 en 1 maart 1954? En voldoet u aan de (in het reglement) gestelde voorwaarden? Dan geldt deze regeling voor u. U kunt de hoogte hiervan terugvinden op uw pensioenoverzicht.

2. De compensatieregeling
In de pensioenregeling bij PMT bouwt u sinds 2006 extra pensioen op, zodat u voor uw AOW-leeftijd met pensioen kunt gaan. Dit geldt pas sinds 2006. Oudere werknemers hebben daardoor onvoldoende tijd om genoeg pensioen op te bouwen. Via de compensatieregeling krijgen werknemers die vanaf 1999 pensioen opbouwden in de Metaal en Techniek een aanvulling op het pensioen.

Het bestuur van PMT beslist elk jaar of de overgangsregelingen ook voor het komend jaar voortgezet kunnen worden.)