Gepubliceerd op 22 december 2016

PMT investeert in Utrecht, Gorinchem en Delft

PMT heeft een warm hart voor beleggen in Nederland. Het pensioenfonds voegde onlangs 80 nog te bouwen woningen in Utrecht en 46 nog te bouwen woningen in Gorinchem toe aan de vastgoedportefeuille. Ook wordt binnenkort gestart met de herontwikkeling van het voormalige V&D-pand in hartje Delft. De aankoop- en ontwikkelingsbegeleiding is in handen van MN, de vermogensbeheerder van PMT die ook de vastgoedportefeuille van het fonds beheert.

80 woningen in Utrechtse Fruitbuurt
In de Utrechtse wijk Ondiep investeert PMT in de Fruitbuurt. Inmiddels is de bouw van de 44 eengezinswoningen en 36 appartementen gestart. De woningen worden verhuurd in het middeldure huursegment, net boven de sociale huurgrens van € 711,-- per maand en passen daarmee uitstekend in het concept ‘betaalbarehuur.nl’ dat PMT en zijn vastgoedbelegger MN hebben ontwikkeld. De woningen worden in het tweede en derde kwartaal van 2017 opgeleverd. De appartementen variëren in grootte tussen de 53 m2 en 90 m2 en hebben een parkeerplaats op eigen terrein. De eengezinswoningen zijn 120 m2 groot.


Huurwoningen Utrecht

46 woningen in Gorinchem
Op 20 december 2016 is het startsein gegeven voor de bouw van 46 eengezinswoningen in het project ‘De Eilanden’ in Gorinchem, onderdeel van de nieuwbouwwijk Hoog Dalem. Het project wordt opgezet in de sfeer van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en krijgt een uitgesproken groen en waterrijk karakter. De 46 huurwoningen hebben een woonoppervlakte van circa 115 m2 en zijn voorzien van 3 slaapkamers, een ruime zolder en een op het zuiden gelegen tuin met berging. De huurprijzen liggen tussen de € 885 en € 975 per maand.


Huurwoningen Gorinchem

Herontwikkeling voormalige V&D Delft
Het voormalige winkelpand van Vroom & Dreesmann aan de Bastiaanpoort in Delft maakt plaats voor nieuwbouw. PMT investeert in een nieuw gebouw met drie lagen huurwoningen en een commerciële plint. Het pand is onderdeel van de historische Delftse grachtengordel en ligt op een markant punt op de route van de historische binnenstad richting het nieuwe winkelcentrum van het Zuidpoortgebied. Het nieuwe gebouw vormt de overgang tussen verschillende sferen: tussen oud en nieuw en tussen gracht en winkelcentrum. Inmiddels is gestart met de definitieve planvorming voor het pand.


Herontwikkeling V&D pand Delft