Gepubliceerd op 1 december 2016

PMT investeert in duurzame generatie- en ouderschapswoningen Amsterdam

Pensioenfonds Metaal & Techniek heeft het nog te bouwen woningcomplex Sluishuis op IJburg, Steigereiland-Noord in Amsterdam aangekocht. De 380 woningen in het project zijn niet alleen duurzaam, ze spelen ook in op de wensen van deze tijd: het woonprogramma biedt mogelijkheden voor bijvoorbeeld gescheiden partners met gedeeld ouderschap, maar ook voor driegeneratiegezinnen. Het ontwerp wordt komend jaar verder definitief gemaakt. De bouw start in 2019. Het Sluishuis wordt naar verwachting medio 2021 opgeleverd.

Aantrekkelijke woon- en recreatieplek
Het onder bijzondere architectuur ontworpen gebouw kent een omvang van zo’n 46.000 m2 en bestaat in totaal uit circa 380 energieneutrale appartementen, circa 4.000 m2 aan commerciële en/of gemeenschappelijke ruimten, zo’n 240 parkeerplaatsen en ruimte voor ongeveer 30 varende woonschepen.  Met een panoramadak en horecavoorzieningen wordt het Sluishuis bovendien een aantrekkelijke recreatieplek. Van de 380 woningen zijn er circa 200 appartementen bestemd voor de verhuur in de middeldure huurklasse, de overige woningen worden te zijner tijd verkocht.

Kwalitatieve duurzaamheid
Bij het ontwerp van het Sluishuis is ingezet op sociale duurzaamheid, aanpassing aan het veranderende klimaat en innovatief (her)gebruik van materialen, zoals recyclebaar beton en hout. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame energie, waarmee zo efficiënt mogelijk wordt omgegaan. Duurzaamheid is daarmee een integraal onderdeel van de kwaliteit van het gebouw, zonder dat dit ten koste is gegaan van de architectuur. Inge van den Doel, CIO van Pensioenfonds Metaal & Techniek: “PMT investeert graag in duurzame woningen, zeker als de huren daarvan grotendeels binnen het middeldure huursegment vallen. Het nieuw te bouwen Sluishuis is daarvan een uitstekend voorbeeld. Tegelijkertijd is het ook nog goed voor de werkgelegenheid in de sector Metaal en Techniek.”

Klik hier voor het persbericht over het Sluishuis.