Gepubliceerd op 31 oktober 2016

PMT investeert in betaalbare huurwoningen

PMT investeert steeds vaker in betaalbare woningen met een huurprijs tussen de 630 en 950 euro per maand. Inge van den Doel, Chief Investment Officer (CIO) van PMT: “In Nederland is een grote groep mensen die niet in aanmerking komt voor een sociale huurwoning, maar voor wie de huren in de vrije sector te hoog zijn of een koophuis buiten bereik is. PMT wil aan de vraag naar betaalbare huurwoningen tegemoet komen. De achterban van PMT bestaat immers voor een belangrijk deel ook uit deze groep mensen. Daarom investeren we graag in dit soort woningen.”

PMT doet dit ook in Amsterdam, dat inmiddels bekend staat om de hoge huurprijzen. Afgelopen week bezocht het bestuur van PMT de in aanbouw zijnde woontoren B’Mine in Amsterdam, waarin 50 appartementen zijn opgenomen met een huurprijs tussen de 723 en 940 euro per maand. De oplevering van de appartementen staat gepland voor september 2017.

De nieuwe woontoren in Amsterdam Noord is niet het eerste project van PMT in het middeldure huursegment. PMT heeft in tientallen gemeenten door heel Nederland diverse betaalbare huurwoningen in portefeuille die aantrekkelijk zijn voor een groot publiek.

Een compleet overzicht van alle woningen is te vinden op de website www.betaalbarehuur.nl. Meer informatie over de woontoren B’Mine in Amsterdam staat op www.bmine.amsterdam.