Gepubliceerd op 3 oktober 2017

PMT handhaaft score VBDO-onderzoek

De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) beoordeelt jaarlijks de prestaties van de 50 grootste Nederlandse pensioenfondsen op het gebied van maatschappelijk verantwoord beleggen. Vorig jaar steeg PMT van 3,1 punten in 2015 naar 3,6 in 2016. Deze score wist het fonds dit jaar te evenaren.

Het onderzoek van VBDO gaat in op onderwerpen als beleggingsbeleid, implementatie van het beleid, governance en toerrekenbaarheid (‘accountability’). VBDO maakt dit jaar voor het eerst gebruik van sterren in de beoordeling. Op een schaal van 0 tot 5 sterren, behaalt PMT er 3 voor zijn verantwoord beleggingsbeleid. Om 3 sterren te behalen, moet je als fonds een totaalscore hebben tussen 3.5 en 3.9 punten en op elke deelcategorie minimaal 2.5 punten scoren. PMT heeft op alle onderdelen goed gescoord. In de ranking neemt PMT daarmee de 15e plaats in.

De 11e editie VBDO Benchmark Pensioenfondsen laat zien dat de trend richting een groeiende verantwoorde beleggingsportefeuille ook dit jaar weer heeft doorgezet. Pensioenfondsen nemen steeds vaker milieu- en sociale criteria mee in hun beleggingsanalyse en zijn hier ook steeds transparanter over. De VBDO moedigt de Nederlandse pensioenfondsen aan om deze trend richting een groeiende verantwoorde portefeuille te versnellen.

PMT gelooft dat financieel en maatschappelijk rendement uitstekend samengaan. Een goed rendement staat bij PMT voorop. Gegeven die financiële doelstelling, belegt PMT zo verantwoord mogelijk.