Gepubliceerd op 13 maart 2020

Nieuws over het coronavirus

Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus vindt u hier alle belangrijke maatregelen vanuit PMT op een rij. Wij zullen dit bericht bij nieuwe ontwikkelingen updaten, zodat u op de hoogte blijft.

De uitbetaling van uw pensioen gaat gewoon door
Ontvangt u van ons pensioen? Uw pensioen wordt gewoon op de gebruikelijke data overgemaakt. Uw pensioen staat op deze dag of 1 dag later op uw rekening. Soms zit er een dag vertraging in.

Bijeenkomsten tot 1 juni worden geannuleerd
Volgens de maatregelen van het kabinet annuleren ook wij onze bijeenkomsten, in ieder geval tot 1 juni. Dit betekent dat de volgende bijeenkomsten niet doorgaan:

  • De gepensioneerdenbijeenkomst van dinsdag 31 maart in Doetinchem is geannuleerd. Deze bijeenkomst wordt verplaatst naar maandag 12 oktober. Gepensioneerden die zich hiervoor hebben aangemeld, ontvangen hierover een brief.
  • De gepensioneerdenbijeenkomst van maandag 18  mei in Amsterdam is geannuleerd. Deze bijeenkomst wordt verplaatst. Een nieuwe datum volgt spoedig. Gepensioneerden die zich hiervoor hebben aangemeld, ontvangen hierover een brief.
Geen afspraken op locatie met consulenten
Heeft u een afspraak op kantoor, bij u thuis of bij uw werkgever met een van onze consulenten? Deze gesprekken kunnen helaas niet doorgaan en worden door de consulent afgezegd. Natuurlijk kunnen zij u wel helpen via e-mail of telefoon.

Het coronavirus heeft géén impact op het nabestaandenpensioen
Volgens berichten in de media zouden verschillende pensioenfondsen geen partner- of wezenpensioen uitbetalen als een deelnemer is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Bij ons is dit niet het geval. PMT keert deze pensioenen gewoon uit. Het coronavirus heeft dus géén impact op het nabestaandenpensioen. Ook bij arbeidsongeschiktheid blijft PMT de huidige voorwaarden hanteren.

Uiteraard zijn wij wel gewoon bereikbaar voor al uw vragen. Heeft u een vraag? Dan kunt u altijd contact opnemen met onze afdeling Klanteninformatie.

Mochten er andere maatregelen genomen worden dan wordt dit bericht aangepast.
Bijgewerkt op dinsdag 24 maart 2020