Gepubliceerd op 25 september 2017

Nieuwe directeur PMT

Inge van den Doel wordt met ingang van 1 oktober 2017 de nieuwe directeur van PMT. Zij volgt Guus Wouters op, die per 31 december 2017 vertrekt. Hartwig Liersch volgt Van den Doel op als Chief Investment Officer (CIO) bij PMT.

Inge van den Doel is sinds april 2012 CIO van PMT. Samen met MN, de uitvoerder van het fonds, heeft zij het nieuwe strategische beleggingsbeleid ontwikkeld en daarmee een nieuwe koers ingezet. Ook heeft zij een ontwikkeling in de richting van lange termijn beleggen en ESG integratie ingezet.

Hartwig Liersch is Manager Risicomanagement voor de vermogens- en de pensioenbeheer activiteiten bij PMT. Onder zijn regie is in 2010 een onafhankelijke risicomanagement functie bij PMT ingericht. De aanstelling van beide PMT’ers is logisch. Van den Doel is al nauw betrokken bij de brede discussie over het nieuw te vormen pensioenstelsel: zij adviseerde het bestuur reeds over de (on)mogelijkheden van verschillende voorstellen, die in de afgelopen periode werden gepresenteerd. Zij is bij uitstek geschikt om verder vorm te geven aan het proces van vernieuwing. Liersch was ook al nauw betrokken bij de vorming van het strategisch beleggingskader van PMT. Beiden kunnen worden gezien als architecten van dat belangrijke beleggingskader.

Inge van den Doel

Van 2009 tot 2012 was Inge directeur van beroepsvereniging VBA Beleggingsprofessionals. Daarvoor bekleedde zij verschillende functies bij De Nederlandsche Bank (DNB), waaronder Portfoliomanager en achtereenvolgens afdelingshoofd Asset Management, Treasury, Financiële Stabiliteit en Toezicht Financiële Conglomeraten. Inge is gepromoveerd aan het Tinbergen Instituut. In 2015 ontving zij de European Award ‘CIO of the Year 2015’ van het Institutional Investor Institute. In 2016 werd zij door hetzelfde instituut uitgeroepen tot ‘European Pension Personality of the Year 2016’.

Hartwig Liersch

Hartwig werkt sinds 1998 in de financiële sector, vooral op het gebied van risicomanagement, en begon zijn loopbaan bij de afdeling Balansmanagement van ING Bank. Liersch studeerde financiële economie en econometrie aan de Universiteit Münster en Universiteit Würzburg in Duitsland. Kort na zijn studie verhuisde hij naar Nederland. Van april 2010 tot  oktober 2017 was Hartwig Manager Risicomanagement voor de vermogens- en de pensioenbeheer activiteiten bij PMT.

Als directeur van Pensioenfonds Metaal & Techniek gaat Van den Doel zich verder inzetten om de ambities van het fonds waar te maken.