Gepubliceerd op 15 december 2017

MN voegt unieke retailobjecten toe aan vastgoedportefeuille PMT

MN heeft deze week namens opdrachtgever PMT voor 125 miljoen euro een unieke winkelportefeuille aangekocht. Het gaat om drie wijkwinkelcentra en twee zogeheten high streets met een totaaloppervlak van ongeveer 34.000 m2.

MN neemt in opdracht van PMT de zogeheten ‘Terra Portefeuille’ over van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, die optreedt namens eigenaar BPL Pensioen. De portefeuille bevat winkelwijkcentra in Rotterdam, Utrecht en Nieuw-Vennep en twee binnenstedelijke locaties  in Almere (met bovengelegen woningen) en Enschede. De locaties garanderen met aansprekende huurders als Primark, H&M, McDonalds, Albert Heijn, Jumbo en Lidl een stabiel rendement.

Combinatie
‘Wij zijn erg content met deze aankoop, die uitstekend past in de vastgoedportefeuille van PMT’, legt acquisiteur Renate Beekhuis namens investeerder MN uit. ‘Deze locaties vormen een stabiele inkomstenbron voor de lange termijn. Het is een mooie aanvulling op onze vastgoedportefeuille met woningen, kantoren en winkels. We geloven sterk in de combinatie van deze drie sectoren. Waar veel investeerders zich alleen richten op woningen, hebben wij vertrouwen in kantoren en winkels.’

MN werd in het aankooptraject bijgestaan door winkelmakelaar Retail Capital uit Amsterdam, het Haagse advocaten- en notariskantoor BarentsKrans en taxateur Colliers International Valuations.