Gepubliceerd op 20 juli 2018

Krijgt mijn partner pensioen als ik overlijd?

Misschien heeft u het gelezen in de krant: het partnerpensioen staat in de (politieke) belangstelling. 
Wilt u weten hoe het partnerpensioen geregeld is bij PMT? Dat is afhankelijk van uw situatie.

U bent deelnemer (geweest) bij PMT
Als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft, dan krijgt uw partner een partnerpensioen als u overlijdt. Woont u samen, dan krijgt uw partner een partnerpensioen als u een samenlevingsovereenkomst bij de notaris heeft getekend en bij de gemeente ingeschreven staat op hetzelfde adres. Stuur ons een kopie van de samenlevingsovereenkomst, zodat uw partner bij ons bekend is.

Wanneer krijgt mijn partner geen partnerpensioen als ik overlijd?
Als u een relatie aangaat nadat u (gedeeltelijk) met pensioen bent gegaan, dan heeft uw partner geen recht op partnerpensioen als u overlijdt. 
Heeft u uw pensioen afgekocht? Ook dan is er voor uw partner geen recht meer op partnerpensioen.

Hoeveel pensioen krijgt mijn partner als ik overlijd?
Hoeveel pensioen uw partner ontvangt, is afhankelijk van uw situatie op het moment van overlijden. Bouwt u op dat moment nog pensioen op bij PMT, dan is het pensioen voor uw partner hoger dan wanneer u geen pensioen meer opbouwt. Ook een scheiding kan gevolgen hebben voor het pensioen van uw huidige partner as u overlijdt. Hier leest u hoe dat geregeld is.

Wil u precies zien hoeveel pensioen uw partner ontvangt, kijk dan op uw laatste pensioenoverzicht (UPO) en in Mijn PMT. U logt daar eenvoudig in met DigiD.