Gepubliceerd op 22 januari 2018

Jos Brocken nieuwe werknemersvoorzitter PMT

Jos Brocken is met ingang van dit jaar benoemd als werknemersvoorzitter van pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT).

Brocken volgt Jan Berghuis op, die per 31 december 2017 met pensioen is gegaan. Berghuis was zeventien jaar lang werknemersvoorzitter van PMT. Het FD publiceerde dit weekend een interview  met hem, als FNV-oudgediende.

Brocken was al langer bestuurslid van PMT, sinds 2006. Hij was ook bestuurder bij het andere pensioenfonds in de metaal, PME, van 2006 tot 2016, waarvan enkele jaren als werknemersvoorzitter.

Daarnaast was Brocken landelijk bestuurder voor de sectoren metaal en techniek en metalektro voor FNV, eveneens sinds 2006. Hij voerde in die periode onder meer de onderhandelingen voor één pensioenregeling voor deze twee sectoren. Brocken is per 2018 gestopt als caoonderhandelaar.

Bij PMT zijn de werknemers- en werkgeversvoorzitter afwisselend voorzitter van het bestuur. Brocken is in 2018 ook voorzitter van het bestuur en neemt die functie over van werkgeversvoorzitter Benne van Popta.

Andere wisselingen PMT meldt tevens twee andere nieuwe aanstellingen. Frank van der Zanden is op 1 januari 2018 begonnen als manager IT / CIO. Daarvoor was hij interim manager bij diverse organisaties in de financiële sector.

Eugenie Hol is in medio december 2017 begonnen als manager Risicomanagement, waar zij Hartwig Liersch opvolgt. Eerder was zij hoofd Modelvalidatie bij ING Bank.

Bron: PensioenPro