Gepubliceerd op 8 mei 2019

Het zeventigste jaarverslag van PMT

Het jaarverslag 2018 is het zeventigste van het Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT). Een jaar waarin er bijzonder veel aandacht was voor de onderhandelingen over een ander pensioencontract. Een ander contract waarbij, als het aan PMT is, de belangrijkste risico’s gedeeld blijven worden en we zo kunnen blijven zorgen voor een goede pensioenvoorziening voor alle deelnemers.

In dit jaarverslag kunt u lezen wat we bereikt hebben op financieel vlak, zoals een kostenverlaging op de pensioenuitvoering en hoe we ons actief gemengd hebben in het politieke- en publieke debat over een nieuw pensioenakkoord. Wij willen graag een contract dat past bij de sector Metaal en Techniek, waarbij stabiliteit en solidariteit hoog in het vaandel staan en aandacht is voor mensen met een zwaar beroep. We hopen dat het kabinet en sociale partners in 2019 alsnog tot een akkoord zullen komen, dat past bij onze deelnemers. Wij hebben ons daarvoor sterk gemaakt in 2018 en gaan daar mee door in 2019.

Naast het algemeen jaarverslag brengt PMT ook een speciaal verantwoord beleggen jaarverslag uit. Daarin vindt u uitgebreide uitleg over het verantwoord beleggen beleid van PMT in 2018 en wat er op dat vlak in 2018 is bereikt.

U kunt het jaarverslag 2018 (pdf) hier downloaden

U kunt het Verantwoord beleggen jaarverslag 2018 (pdf) hier downloaden

Bekijk het online verkort jaarverslag